Margot řezy
Publikováno 19.06.2018 v 14:26 v kategorii Řezy, přečteno: 28x
Korpus: 440 ml polohrubá mouka, 220 ml cukr krupice, 110 ml olej, 220 ml vlažné mléko, 2 až 3 lžíce kakao, 1 ks prášek do pečiva, 3 ks vejce, 1 ks tyčinka Margot nebo jiná tyčinka podobné chuti
Pařížská šlehačka: 1 ks šlehačka 33%, 100 g čokoláda
Postup přípravy: Nejprve si den předem připravíme pařížskou šlehačku. V kastrůlku si svaříme šlehačky společně s čokoládou, dokud se vše důkladně nespojí. Necháme vychladnout nejdříve v pokojové teplotě a poté přes noc v lednici. V míse smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme olej a vlažné mléko. Žloutky si oddělíme od bílků a zamícháme do těsta. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který nakonec lehce vmícháme. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme přibližně 30 minut na 175°C. Vychladlý korpus potřeme pařížskou šlehačkou a navrch postrouháme tyčinku Margot. Vše necháme pár hodin proležet v lednici.
Komentáře
Celkem 0 komentářů