Marinované králičí předky, pečené na bramborách
Publikováno 18.12.2018 v 09:35 v kategorii Králík, přečteno: 33x
Suroviny:6 králičích předních nohou, 500 g brambor, 2 mrkve, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, sádlo Marináda:2 lžíce majonézy, 2 lžíce pikantní hořčice, 1 lžíce oleje, lžička mleté papriky, špetka kajenského pepře, mletý pepř, sůl
Postup:Všechny přísady na marinádu smícháme. Maso v marinádě důkladně obalíme a necháme v pokojové teplotě odpočívat dvě hodiny, nebo v lednici přes noc.Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli a česnek na kousky. Tu promícháme s bramborami, nakrájenými na měsíčky a mrkví na kolečka.Vše osolíme a opepříme. Na to položíme připravené králičí maso. Misku se zbytkem marinády vypláchneme trochou mléka a maso tím podlijeme.Na každý kousek masa položíme tenký plátek sádla. Pekáček přikryjeme a pečeme na 180 st., cca 45 minut. Podle potřeby podlijeme troškou vývaru nebo vody. Poté pekáček odkryjeme a maso během zbytku pečení občas poléváme výpekem. Dopečeme do zlatova a můžeme podávat najednou i s přílohou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů