Marinované krůtí maso s mrkví a kuskusem
Publikováno 05.11.2019 v 13:47 v kategorii Krůtí, přečteno: 26x
Ingredience: 600 g krůtích prsou,1 lžička sušeného tymiánu,sůl,mletý černý pepř, 4 lžíce oleje,1 cibule, 1 lžíce třtinového cukru, 400 ml zeleninového vývaru, 1 snítka rozmarýnu, 400 g mladé karotky,1 lžíce másla,1 lžíce hladké mouky
Marináda: 200 ml červeného vína, 1 svazek ploché petržele, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 6 kuliček celého pepře
Postup: Nejdříve připravíme marinádu. V míse smícháme víno, na kousky natrhanou petrželku, olivový olej, nakrájený česnek, bobkový list a celý pepř. Krůtí maso nakrájíme na kostky, posypeme tymiánem, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Promícháme a necháme v chladu marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe ale do druhého dne. Odležené maso vyndáme z marinády a osušíme papírovou utěrkou. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme maso a vše orestujeme. Vše zalijeme vývarem a trochou marinády, přidáme rozmarýn a necháme dusit asi 15 minut. Pak přidáme očištěnou a překrájenou karotku a dusíme ještě 10 minut. Mezitím smícháme máslo s moukou, přidáme ho k masu a provaříme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s kuskusem
Komentáře
Celkem 0 komentářů