Marinované kuře se sezamem a zázvorem
Publikováno 12.06.2018 v 10:15 v kategorii Kuřecí, přečteno: 16x
Suroviny: rozdrcený česnek 2 lžičky, najemno nastrouhaný zázvor 2 lžičky, koření pěti vůní 2 lžičky, tekutý med 2 lžíce, sójová omáčka 3 lžíce, sezamový olej 2 lžíce, kuřecí prsní řízky s kůží (lze i stehenní) 500 g, světlá sezamová semínka 1 lžíce
Postup: Ve velké míse smíchejte česnek, zázvor, koření pěti vůní, med, sójovku a sezamový olej. Do směsi přidejte kuřecí maso nakrájené na větší nudličky a dobře je s marinádou promíchejte. Přikryjte a dejte na 4 hodiny odležet do lednice, každou hodinu maso znovu promíchejte. Předehřejte troubu na 170 ˚C. Kousky kuřete rozložte na kovovou mřížku a dejte péct do trouby na 10 minut. Pod mřížku nezapomeňte dát plech, kam bude odkapávat šťáva. Maso potřete zbývající marinádou a posypte sezamovými semínky. Dejte zpátky do trouby a pečte dalších 3–5 minut, až bude maso propečené. Podávejte nejlépe s jasmínovou rýží.
tip: Pro pikantnější chuť můžete do marinády vymačkat šťávu z půlky pomeranče.
Komentáře
Celkem 0 komentářů