Recepty z rájePřes 1000 receptů

Marinovaný a pečený losos

Publikováno 12.06.2018 v 13:34 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 22x

Seznam přísad: 500 g losos (nejlépe čerstvý - jen chlazený), 1 dl olivový olej, 3 lžíce bílé víno, 2 lžíce ocet balzamico, 2 stroužek prolisovaný česnek, 50 g sezamové semínko, 1 lžíce med, několik plátek citron, sůl, pepř

Postup přípravy: Lososa omyjeme a osušíme. Ze zbylých ingrediencí namícháme v misce marinádu a lososa do ní naložíme. Přikryjeme fólií a necháme přes noc marinovat v ledničce. Druhý den lososa i s marinádou přemístíme do zapékací misky a pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů Celsia – nejprve zhruba 10 minut zakryté a poté dalších asi 10 minut odkryté (aby losos chytil krásně zlatavou barvu). Podáváme například s bramborovou kaší.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?