Marocké kuře
Publikováno 25.04.2019 v 13:11 v kategorii Kuřecí, přečteno: 22x
Suroviny:2 kuřecí prsa, 1 velká cibule, 1 menší cuketa, 2 mrkve, 2 rajčata, 150g vařené cizrny, 2 stroužky česneku, ½ lžičky mleté skořice, ½ lžičky drceného kmínu, ¼ lžičky cayennského pepře, malý svazek koriandru, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce medu, 1 lžička mletého zázvoru, 150 ml zeleninového vývaru, špetka šafránu, šťáva z 1 citronu, trochu olivového oleje, sůl
Postup: Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pak zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Do pánve přidáme pokrájenou zeleninu, cizrnu, med, koření, citronovou šťávu a drcený česnek, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec směs dochutíme solí, pepřem a nasekanými bylinkami. Servírujeme s kuskusem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů