Mascarpone s jahodami
Publikováno 19.06.2018 v 11:42 v kategorii Moučníky, přečteno: 32x
Ingredience: 200 g mascarpone, 200 g zakysané smetany, 2 lžíce cukru moučky, 3 lžíce kakaa, 2 vaničky jahod, 2 lžíce cukru krystalu, na dno 4 sklenic piškoty, 2 jahody na ozdobu, 4 snítky máty
Postup: Mascarpone, smetanu a cukr moučku vyšleháme dohladka. Oddělíme si dvě poloviny a do jedné z nich přidáme kakao. Poté do kastrůlku pokrájíme jahody, přidáme cukr krystal, přilijeme trochu vody a povaříme, až vznikne jemný rozvar. Necháme vychladnout. Dno sklenic poklademe piškoty, na ně dáme jahody, pak kakaové a bílé mascarpone. Pokračujeme až nahoru a skončíme vrstvou mascarpone. Ozdobíme plátky jahod a mátou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů