Recepty z rájePřes 1000 receptů

Máslová kuřecí prsa na žampionech a bílém víně

Publikováno 12.06.2018 v 10:14 v kategorii Kuřecí, přečteno: 22x

Suroviny: 2 ks velké nebo 3 menší kuřecí prsa (prsní řízky), 250 g krémových žampionů (krabička s celofánem made in Kaufland), 1 ks velká žlutá cibule, 300 ml suchého bílého vína (měla jsem Ryzlink vlašský), 150 g čerstvého másla, čerstvě drcený pepř, sůl

Postup přípravy: Kuřecí prsa po umytí řádně osušíme, odstraníme případné kosti či blanky. Na grilovací pánvi přetřené trochou másla nebo olivového oleje zprudka orestujeme z obou stran. Z každé strany cca 5 minut. V této fázi NESOLÍME. V rendlíku si přepustíme téměř celé množství másla (oříšek si necháme na závěr). Cibuli nakrájíme na velmi drobno a vhodíme do přepuštěného másla, orestujeme do sklovata. Žampiony oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Pokud jsou velké, přepůlíme je. Vhodíme do rendlíku k cibuli, zarestujeme. Přidáme maso, teď osolíme, opepříme a přidáme víno. Bez pokličky necháme víno odpařit zhruba do poloviny původního množství. Přikryjeme pokličkou a dusíme cca 20-30 minut. Ke konci přidáme oříšek másla a stáhneme z plotýnky.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?