MASOVÉ KOULE S BRUSINKOVOU OMÁČKOU
Publikováno 25.09.2018 v 09:46 v kategorii Mleté maso, přečteno: 43x
Ingredience: Na masové koule:500 g mletého hovězího masa,1 střední cibule (pokrájená nadrobno),hrst nasekané petrželky,pár lístků šalvěje,2 lžíce strouhaného parmazánu,2 lžíce strouhanky (bezlepkové),1 vejce,2 lžíce šlehačky,pepř, kajenský pepř, sůl
Na brusinkovou omáčku: 60 g másla, 1 střední cibule, 240 g krájených rajčat, 20 g třtinového cukru, 1 sklenička brusinek, 1 lžička dijonské hořčice, hrst nasekaných bylinek (šalvěj, tymián, rozmarýn, koriandr)
Postup: V míse smícháme všechny suroviny na masové koule a namočenou rukou tvarujeme cca 4 cm velké kuličky. Kuličky poklademe na pekáč s pečicím papírem a v troubě je pečeme 15 – 20 minut. Mezitím si na másle zpěníme pokrájenou cibulku, zasypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme pokrájená rajčata, bylinky, hořčici a krátce provaříme do mírného zhoustnutí. Nakonec přidáme brusinky a promícháme. Masové koule podáváme s brusinkovou omáčkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů