Recepty z rájePřes 1000 receptů

MASOVÉ KOULE S BRUSINKOVOU OMÁČKOU

Publikováno 25.09.2018 v 09:46 v kategorii Mleté maso, přečteno: 14x

Ingredience: Na masové koule:500 g mletého hovězího masa,1 střední cibule (pokrájená nadrobno),hrst nasekané petrželky,pár lístků šalvěje,2 lžíce strouhaného parmazánu,2 lžíce strouhanky (bezlepkové),1 vejce,2 lžíce šlehačky,pepř, kajenský pepř, sůl

Na brusinkovou omáčku: 60 g másla, 1 střední cibule, 240 g krájených rajčat, 20 g třtinového cukru, 1 sklenička brusinek, 1 lžička dijonské hořčice, hrst nasekaných bylinek (šalvěj, tymián, rozmarýn, koriandr)

Postup: V míse smícháme všechny suroviny na masové koule a namočenou rukou tvarujeme cca 4 cm velké kuličky. Kuličky poklademe na pekáč s pečicím papírem a v troubě je pečeme 15 – 20 minut. Mezitím si na másle zpěníme pokrájenou cibulku, zasypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme pokrájená rajčata, bylinky, hořčici a krátce provaříme do mírného zhoustnutí. Nakonec přidáme brusinky a promícháme. Masové koule podáváme s brusinkovou omáčkou.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?