Masové kuličky pečené v rajčatové omáčce
Publikováno 15.06.2018 v 09:35 v kategorii Mleté maso, přečteno: 21x
Ingredience: mleté maso400 g, bílý rohlík nebo podobné pečivo1.5 ks, mléko100 ml, čerstvá šalvěj, vejce1 ks, krájená rajčata1 konzerva, malá cibule1 ks, česnek1 stroužek, olej, sušené oregano, římský kmín, MAGGI Tekuté koření0.5 lžičky, sůl a pepř, tučný sýr (např. Gouda)100 g
Kroky přípravy: Nejprve nakrájejte bílé pečivo na kostičky a zalijte jej mlékem, aby se do něho vsáklo. Přidejte mleté maso. Do směsi dále rukou zamíchejte 1 vejce a asi 2 lžíce nakrájené čerstvé šalvěje (nebo jinou čerstvou bylinku, kterou máte rádi). Směs dosolte a opepřete a nechte ji odpočívat v pokojové teplotě během doby, kdy budete připravovat omáčku. Cibuli nakrájejte najemno a osmažte ji do sklovata na trošce oleje, pak přidejte na plátky nakrájený česnek. Společně restujte asi 1 minutu. Nyní k cibuli a česneku vyklopte celou konzervu sekaných rajčat. Omáčku okořeňte lžící sušeného oregana a římského kmínu, 2-3 kapkami MAGGI Tekutého koření, solí a pepřem. Nechte ji na mírném ohni pod pokličkou vařit asi 5 minut. Můžete ji naředit trochou vody. Mezitím nalijte do zapékací mísy nebo pánve vhodné na pečení trochu oleje. Mokrýma rukama tvořte z masové směsi kuličky a vyskládejte je vedle sebe. V troubě předehřáté na 180 stupňů předpečte masové kuličky, tak aby se na povrchu tzv. zatáhly, bude to trvat cca 15-20 minut. Nyní k masu přilijte omáčku a vše zakryjte alobalem nebo poklicí, dále pečte asi 10-15 minut. Nakonec povrch posypejte nastrouhaným tučným sýrem a dopékejte už odkryté, dokud se sýr neroztaví. Podávejte například s těstovinami nebo bílým pečivem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů