Masové kuličky po švédsku
Publikováno 01.08.2018 v 13:09 v kategorii Mleté maso, přečteno: 37x
Ingredience:500 g mletého vepřového masa, 1 cibule, 1 žloutek, 3 snítky kopru, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 2 lžičky hladké mouky, 200 ml smetany ke šlehání ,1 lžíce dijonské hořčice, 3–4 lžíce zakysané smetany
Postup:Mleté maso promícháme s nadrobno pokrájenou cibulí, přidáme žloutek, asi polovinu pokrájeného kopru, sůl, pepř a vše promícháme.Ze směsi tvoříme vlhkýma rukama malé kuličky, které rozložíme na plech vymazaný olejem a pečeme asi 20 minut.Upečené kuličky odebereme a udržujeme v teple. Šťávu slijeme do hrnce, přidáme máslo, necháme ho rozpustit a vše zaprášíme moukou.Do jíšky vmícháme smetanu, hořčici a zakysanou smetanu. Vše povaříme ještě asi 10 minut a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme zbylý pokrájený kopr a masové kuličky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů