Masové kuličky s brusinkovou omáčkou
Publikováno 28.11.2018 v 13:29 v kategorii Mleté maso, přečteno: 32x
Suroviny:mleté maso 300 gramů (vepřové), strouhanka 50 gramů, žloutek 1 kus, cibule 1 kus (malá), nové koření 1/2 lžičky, kopr 1 hrst (čerstvý), sůl, pepř
Omáčka: brusinky 200 gramů (mražené), cukr krupice 2 lžíce (2-3 lžíce), šťáva citronová (z 1/2 citronu)
Postup:Brusinky vsypte do rendlíku, podlijte trochou vody a citronovou šťávou a přiveďte k varu. Podle chuti oslaďte. Vařte 10–15 minut, dokud nebudou měkké a částečně se nerozvaří, aby vytvořily hustou omáčku. V míse smíchejte maso, strouhanku, žloutek, koření a najemno nasekanou cibuli a kopr. Osolte, opepřete, dobře promíchejte a ze směsi vytvarujte kuličky. V pánvi rozpalte olej a kuličky v něm ze všech stran osmažte dozlatova. Podávejte s teplou brusinkovou omáčkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů