Masové kuličky s paprikovou omáčkou
Publikováno 15.06.2018 v 09:31 v kategorii Mleté maso, přečteno: 23x
Suroviny: mleté maso 400 g, Knorr Bohatý bujón na Guláš 1 kalíšek, rýže 100 g, sůl, čerstvě namletý pepř, čerstvá zelená paprika 3 ks, malý rajčatový protlak 60-70 g, sladká smetana 1 dl, olej 2 lžíce, hladká mouka 1 lžíce, sladká mletá paprika 1 lžička
Postup: Ochuťte mleté maso trochou soli a pepře, přidejte k němu syrovou rýži a dobře promíchejte. Poté ze směsi mokrýma rukama vytvořte 8 koulí. Nakrájejte čerstvou papriku (z níž jste odstranili vnitřek) na větší kostky a na silném plameni ji pečte 2–3 minuty (v ideálním případě okraje papriky zhnědnou). Přidejte rajčatový protlak, trochu orestujte, nalijte půl litru studené vody a vařte. Přidej Knorr Bohatý bujón Na guláš, zamíchejte a vložte masové koule do vařící šťávy. Poté za mírného varu duste pod pokličkou masové koule 40–45 minut a občas je opatrně zamíchejte. Připravte si paprikovou jíšku z tuku, mouky a mleté papriky (na malé pánvi na tuku orestujte mouku do světle hněda, odstavte, nechte zchladnout, přidejte mletou papriku, dobře zamíchejte, přidejte trochu studené vody a dobře promíchejte). Vyndejte masové koule, šťávu zahustěte jíškou a papriku propasírujte přes síto, zbavíte ji slupky. Šťávu dochuťte 1 dl smetany, ochutnejte a dle chuti přidejte trochu cukru nebo medu. Vraťte masové koule zpět a prohřejte je ve šťávě. Podávejte libovolnou přílohou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů