Masovo-hermelínové kuličky na špejli
Publikováno 15.06.2018 v 09:30 v kategorii Mleté maso, přečteno: 23x
Ingredience: rohlík bílý 2 ks, mléko 150 ml, sýr Hermelín 250 g, maso mleté 500 g, sůl 1 ČL, koření grilovací ½ ČL, cibule 50 g, vejce slepičí 1 ks, strouhanka 50 g, slanina prorostlá 200 g, cibule, paprika barevná
Postup: Pečivo nakrájíme a zalijeme mlékem. Hermelíny nakrájíme na malé kostičky. K pečivu přidáme mleté maso, sůl, grilovací koření, nadrobno nakrájenou cibuli a vajíčko. Směs dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Slaninu nakrájíme na širší proužky. Papriku očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtiny a rozebereme. K masu přimícháme nakrájený hermelín a ze směsi tvarujeme kuličky. Ty napichujeme střídavě se slaninou, paprikou a cibulí na špejle. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30-40 minut. Takto připravené špízy můžeme také grilovat. Neklademe je však přímo na gril, ale použijeme pod ně grilovací tác nebo alobal - sýr se částečně roztéká.
Komentáře
Celkem 0 komentářů