Masový závin
Publikováno 15.06.2018 v 09:29 v kategorii Mleté maso, přečteno: 32x
Ingredience: 2 cibule, 2 lžíce oleje, trocha soli a pepře, 600 g mletého masa, 1 červená paprika, 2 lžíce rajského protlaku, 3 stroužky česneku, špetka čerstvého nebo sušeného tymiánu, 500 g listového těsta, 150 g tvrdého sýra, 1 vejce na potření
Postup: Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a několik minut restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a rajský protlak. Ochutíme česnekem a tymiánem, promícháme a necháme 10 minut dusit. Stáhneme z ohně a necháme trochu vychladnout. Listové těsto rozdělíme na poloviny. Obě rozválíme do plátu ve tvaru obdélníku. Do středu každého obdélníku naneseme masovou směs, kterou posypeme nastrouhaným sýrem. Závin zabalíme, kraje pečlivě přimáčkneme a potřeme rozšlehaným vejcem. Nakonec těsto propícháme vidličkou a posypeme lněnými semínky nebo kmínem. Pečeme 20 minut v troubě rozehřáté na 200 °C.
Komentáře
Celkem 0 komentářů