Medová kachna na zázvoru a cideru
Publikováno 12.06.2018 v 08:35 v kategorii Kachní, přečteno: 37x
Suroviny: Kachna 1.5 kg, Med 3 lžíce, Cider 4 dl, Zázvor 1 ks, Sůl 1 špetka, Pepř černý mletý 1 špetka
Postup: Kachnu opláchneme zvenku i zevnitř, odřízneme krk a biskupa. Pinzetou vytáhneme zbytky peří a osušíme ji kuchyňskou útěrkou. Sůl a pepř důkladně vmasírujeme do masa. V míse prošleháme med s ciderem a cca 3 cm jemně nastrouhaného zázvoru. Vzniklou směsí potřeme kachnu ze všech stran. Kachnu vložíme do pekáče prsy nahoru, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme nejlépe přes noc odležet. Druhý den kachnu na několika místech propíchneme vidličkou, aby z ní mohl odtékat tuk, a vložíme ji do trouby vyhřáté na 230°C. Pečeme 15 minut, poté kachnu přikryjeme alobalem a při teplotě 160°C pečeme 2 hodiny. V průběhu pečení maso přeléváme výpekem, pokud by se šťáva vypekla, podlijeme kachnu ciderem. Ke konci pečení alobal odstraníme a na posledních 15 minut zvýšíme teplotu na 230°C, aby byla kůrčička zlatavá a křupavá.
Komentáře
Celkem 0 komentářů