Medový dezert
Publikováno 19.06.2018 v 11:39 v kategorii Moučníky, přečteno: 25x
Na těsto: 300 g hladké mouky, 150 ml medu, 120 g cukru, 180 g zakysané smetany, 1 vejce, 2 žloutky, ½ kypřícího prášku, 1 lžíce perníkového koření
Na krém: 250 ml mléka, 120 g cukru, 50 g hladké mouky, 150 g másla, 2 žloutky, ½ vanilkového cukru
+ drcené vlašské ořechy na posypání
Postup: Mouku s kypřícím práškem a perníkovým kořením prosejeme do mísy. Postupně přidáme ostatní ingredience na těsto a vypracujeme hladké těsto. To poté vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Mléko, cukr a mouku smícháme a v rendlíku uvaříme do krémové konzistence a necháme vychladnout. Máslo, žloutky a vanilkový cukr vyšleháme a smícháme s krémovým základem. Těsto po upečení rozkrojíme na minimálně 3 pruhy. Každý pruh potřeme krémem a položíme je na sebe. Celý dezert, včetně boků, potřeme zbývajícím krémem a posypeme drcenými vlašskými ořechy. Poté zabalíme do fólie a necháme v ledničce vychladit a odležet. / TIP: Místo vlašských ořechů dezert posypte nastrouhaným perníkem. Na tento recept určitě vyzkoušejte profesionálního pomocníka - opravdu hutnou a kvalitní zakysanou smetanu Yoplait Chef de Créme. Konečně je totiž na trhu zakysaná smetana s vyšším obsahem tuku (30%), která je pro vaření či pečení ideální.
Komentáře
Celkem 0 komentářů