Měkké dýňové cookies
Publikováno 19.06.2018 v 11:39 v kategorii Sušenky, přečteno: 34x
SUROVINY: 315 g hladké mouky, 1 ČL jedlé sody, 1 ČL prášku do pečiva, 1 ČL mleté skořice, ½ ČL muškátového oříšku, 1 ČL směs dýňového koření, ½ ČL soli, 200 g krupicového cukru, 115 g másla (pokojové teploty), 1 vejce, 250 g dýňového pyré, ½ ČL vanilkového extraktu, 100 g moučkového cukru na obalení
POSTUP: Ve středně velké míse smícháme suché suroviny, konkrétně mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl, dobře promícháme. V míse kuchyňského robotu nebo ručním mixerem utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce, důkladně promixujeme, přidáme pyré, vanilkový extrakt a opět promixujeme. Suché suroviny opatrně vmícháme do mokrých, důkladně, ale opatrně promícháme. Necháme v lednici alespoň 4 hodin vychladit. Potom troubu předehřejeme na 180 °C a pečící plechy vyložíme pečícím papírem. Z vychlazeného těsta děláme kuličky o průměru cca 2 cm, které důkladně obalíme v moučkovém cukru. Dáme na plech v dostatečném rozestupu, cca 12 ks na ples, celkem 3 plechy, tedy 36 kusů. Pečeme v předehřáté troubě cca 11 - 13 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů