Meruňkový páj s tvarohem
Publikováno 19.06.2018 v 11:37 v kategorii Moučníky, přečteno: 22x
Ingredience: Těsto:200 g hladké mouky, 40 g cukru moučky, 125 g másla, 1/2 kypřicího prášku, 1 vejce
Náplň: 1 vejce, 250 g měkkého tvarohu, 50 g cukru. 1 vanilkový cukr, 6–8 meruněk, 30 g mandlových plátků
Postup:Máslo necháme povolit při pokojové teplotě, pak je utřeme s cukrem a vejci. Postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a rukama vypracujeme těsto. Pokud se těsto lepí, přidáme trochu mouky. Těsto dáme odležet do lednice a připravíme si náplň. Oddělíme žloutek od bílku a smícháme ho s tvarohem, cukrem a vanilkovým cukrem. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do tvarohu. Meruňky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Vychlazené těsto vyválíme na pomoučeném vále na 5 mm silný plát. Připravíme si kulatou formu a vykrojíme podle ní plát s přesahem asi 5 cm. Těsto vložíme do formy, rozetřeme připravený tvaroh, poklademe meruňkami a posypeme plátky mandlí. Nakonec přehneme přesahující těsto a upravíme. Páj pečeme 30 minut při 180 °C.
Komentáře
Celkem 0 komentářů