Mexická limetová polévka s opečeným česnekem a citrusovými šťávami
Publikováno 12.02.2019 v 11:29 v kategorii Polévky, přečteno: 43x
Suroviny:česnek 15 stroužků, středně velké cibule, najemno nakrájené 3 ks, limety, oloupané, zbavené semínek a nakrájené na kostičky 3 ks, chilli papričky, najemno nasekané 3 ks, olivový olej 2 lžíce, zelená paprika, najemno nakrájená 1 ks, zralá rajčata, nakrájená na kostičky 4 ks, čerstvé lístky oregana 1 malá hrst, kuřecí vývar 1 litr, kůra a šťáva z 1/2 grapefruitu, kůra a šťáva z 1/2 pomeranče, čerstvý koriandr, otrhané lístky 1 hrst, mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup: Troubu předehřejte na 200 °C, plynovou na stupeň 6. Celé stroužky česneku položte na plech a pečte 15 minut. Poté česnek oloupejte a dejte stranou. V misce smíchejte 1 najemno nakrájenou cibuli, nakrájenou dužinu limety, nasekané chilli papričky a dejte stranou. V pánvi rozehřejte olej a zbývající cibuli spolu s paprikou smažte doměkka. Přidejte rajčata, oregano, opečený česnek, kuřecí vývar a dle chuti sůl a pepř. Přiveďte k varu, poté plamen stáhněte a vařte zlehka přibližně 12 minut. Těsně před podáváním do polévky přidejte kůru a šťávu z grapefruitu, pomeranče a koriandr (ponechejte si pár lístků na ozdobení). Do každé misky naneste několik lžic cibulové směsi a přelijte horkou polévkou. Ozdobte lístky koriandru a ihned podávejte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů