Mexická polévka s chilli
Publikováno 03.07.2018 v 14:27 v kategorii Polévky, přečteno: 40x
Ingredience: 150 g suchých fazolí (nebo 1 plechovka), 50 g másla, 20g hladké mouky, sůl podle chuti, 1 zeleninový bujon, 500g brambor, 1 rajský protlak, 2 stroužky česneku, 2 rajčata, 1 cibule, 1 chilli paprička, oregano podle potřeby, 1 kysaná smetana
Postup:Pokud budeme polévku připravovat ze suchých fazolí, necháme je přes noc namočené ve vodě a pak je bez soli asi 20 minut povaříme. Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou a za stálého míchání přivedeme znovu k varu. Podle chuti osolíme a přidáme zeleninový bujon. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Vložíme do hrnce, přidáme rajčatový protlak, prolisované stroužky česneku, nakrájená rajčata, cibuli, chilli papričku a povařené fazole. Vaříme, dokud brambory nezměknou. Pokud máme fazole z plechovky, přidáme je až nakonec, aby se zbytečně nerozvařily. Dochutíme oreganem, případně podle chuti dosolíme. Na talíři přidáme na každou porci lžíci kysané smetany a podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů