Mexická polévka s tortillovými chipsy
Publikováno 11.06.2018 v 07:02 v kategorii Polévky, přečteno: 69x
Ingredience: 2 cibule, 2 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 1 červená paprika, 500 ml hovězího vývaru, 500 ml rajčatového pyré, 2 plechovky červených fazolí, 200 g mražené kukuřice, 1 lžička soli, 1 lžička uzené papriky, 1 lžička chilli koření, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička sušeného tymiánu, 2 lžičky hnědého cukru
K podávání: 4 hrsti tortilla chipsů, 100 g čedaru, 10 g papriček jalapeño, 1 svazek čerstvého koriandru
Postup: Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky a smažte na oleji, až zprůhlední. Osolte a do hrnce přidejte omytou červenou papriku nakrájenou na menší kostičky a prolisovaný česnek. Ještě chvíli smažte. Hrnec částečně odtáhněte z ohně a přidejte všechno sypké koření (množství chilli odhadněte podle síly, přidat můžete vždy). Koření v základu dobře rozmíchejte, vraťte na oheň a přilijte vývar a rajčatové pyré. Vsypte dvě lžičky hnědého cukru a povařte asi půl hodiny. Základ na polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Když vám nevadí kousky zeleniny, tenhle krok můžete vynechat, rozmixováním se ale polévka zahustí a zjemní. Fazole z plechovky sceďte a pořádně propláchněte studenou vodou. Spolu s kukuřicí přidejte k základu a ještě asi pět minut povařte. Při podávání připravte na stůl mističky s tortillovými chipsy, strouhaným sýrem a papričkami jalapeňos – ať si polévku každý upraví podle svého. Uvidíte, že na maso si nikdo nevzpomene.
Tajný tip: Moje maďarská babička mě naučila přidávat do každého jídla z dušených rajčat menší kousek oloupaného celeru.
Komentáře
Celkem 0 komentářů