Mexické rizoto
Publikováno 29.11.2018 v 10:19 v kategorii Kuřecí, přečteno: 24x
Suroviny:slanina 30 gramů, olej 3 lžíce, kuřecí maso 300 gramů (bez kostí a kůže), cibule 1 kus, česnek 1 stroužek (1-2 stroužky), rajčata 3 kusy (nebo malá konzerva nakládaných rajčat), rýže 250 gramů, vývar 800 mililitrů, sůl, pepř černý (mletý), hrášek cukrový 80 gramů, paprika červená 1 kus, oregano 1 lžička, petrželka velkolistá 1 hrst (nasekaná)
Postup:Na kostičky nakrájenou slaninu rozpustíme s olejem v hlubší pánvi. Přidáme nakrájené maso, orestujeme ho a vyjmeme. Cibuli, česnek a rajčata nasekáme a postupně opečeme v pánvi. Vmícháme propláchnutou rýži, přidáme odložené maso, zalejeme částí vývaru, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Podle potřeby mícháme a přiléváme vývar. Do téměř hotového pokrmu vložíme lusky cukrového hrášku, papriku nakrájenou na kostičky, ochutíme oreganem a krátce prohřejeme. Nakonec vmícháme zelenou petrželku.
Komentáře
Celkem 0 komentářů