Millefoglie
Publikováno 19.06.2018 v 11:37 v kategorii Moučníky, přečteno: 17x
Ingredience: 0,5kg listového těsta, 6 vajec, 250 g cukru krupice, 1 l mléka, 1 vanilkový lusk, 130 g hladké mouky, 250 g mascarpone, 200 g moučkového cukru, kůra a šťáva z 2 citronů, 2 bílky
Postup: Mléko svaříme s citronovou kůrou a vanilkou, odstavíme z ohně, odstraníme kůru a vanilku a vmícháme rozšlehaná vejce s cukrem. Vrátíme na oheň a pomalu do směsi prosijeme mouku. Mícháme asi 5min do zhoustnutí a necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme mascarpone. Vyválené listové těsto rozložíme na plech (na 4 porce potřebujeme 2-3 pláty těsta), propícháme vidličkou, aby zůstalo tenké, a pečeme na 180°, asi po 7 minutách těsto posypeme moučkovým cukrem a dopečeme do zlatova. Moučkový cukr vytvoří krustu. Zbylý moučkový cukr vyšleháme s bílky a citronovou šťávou. Upečené listové těsto nakrájíme na stejně velké plátky, skládáme je na sebe a mezi plátky mažeme připravený krém. Na poslední díl listového těsta nalijeme vyšlehanou polevu z bílků a necháme v lednici ztuhnout.
Komentáře
Celkem 0 komentářů