Minipavlovy
Publikováno 19.06.2018 v 11:35 v kategorii Dorty, přečteno: 31x
Ingredience:5 bílků, 220 g cukru moučky, 2 lžičky bílého vinného octa, 2 lžíce přesátého kukuřičného škrobu, 500 ml smetany ke šlehání, na ozdobu čerstvé borůvky, pár meduňkových lístků
Postup:Bílky ušleháme dotuha, postupně přidáváme cukr, vinný ocet a kukuřičný škrob. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne lesklá tuhá hmota, která drží tvar. Směs přeneseme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme pusinky o průměru asi 8 cm. Vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a ihned ji ztlumíme na 120 °C. Pavlovy sušíme asi 80 minut. Během pečení ani po něm troubu neotvíráme. Dezert necháme v troubě odležet až do úplného vychladnutí. Smetanu ušleháme, nastříkáme na celý korpus a nakonec ozdobíme čerstvými borůvkami a meduňkovými lístky. Můžeme ihned podávat.
Komentáře
Celkem 0 komentářů