Recepty z rájePřes 1000 receptů

Minutková kachní prsa

Publikováno 12.06.2018 v 08:35 v kategorii Kachní, přečteno: 27x

Ingredience:2 kachní prsa s kůží, dle chuti a potřeby pepř čtyř barev – čerstvě mletý, dle chuti mořská hrubozrnná sůl – čerstvě mletá, 400 g brambor, 1 lžíce nasekaného rozmarýnu

Postup:Kachní prsa osušíme a velmi ostrým nožem nařežeme celou kůži na velmi malé kostičky. Při řezání dáváme pozor, aby nedošlo k řezání do masa. Takto předpřipravená kachní prsa ochutíme čerstvě mletým pepřem z obou stran a vydatně osolíme čerstvě mletou mořskou solí. Okořeněná a nasolená prsa vložíme kůží na silně rozpálenou steakovou pánev a opékáme asi 7 minut. Když je kůže opečená dokřupava, prsa otočíme a opékáme přibližně stejnou dobu ve vypečeném kachním sádle. Takto upravená kachní prsa uchováme v teple a necháme dojít, aby se šťáva rozložila do celých prsou. Do vypečeného kachního sádla vložíme uvařené brambory překrájené na poloviny a zprudka restujeme. Po chvilce osolíme a posypeme najemno nasekaným čerstvým rozmarýnem a společně po promíchání ještě opékáme do zlatavé barvy. Kachní prsa servírujeme buď jen šikmo překrojená, nebo nakrájená na tenké plátky (dámská verze). Vhodnou přílohou jsou právě rozmarýnové brambory. Brusinkovo-rybízový dip připravíš smícháním stejného dílu brusinkového džemu a rybízového kompotu.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?