Mleté maso se sušenými houbami
Publikováno 05.07.2018 v 10:00 v kategorii Mleté maso, přečteno: 36x
Suroviny:300 g mletého vepřového masa, 2 hrsti sušených hub, 150-200 g čínského zelí, 2 menší mrkve, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, lžíce sádla, lžička hořčice, kmín mletý, pepř, sůl, bylinky (petrželka, pažitka), špetka chilli
Postup:Houby namočíme půl hodiny předem. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zelí na proužky a mrkev nastrouháme nahrubo.Na sádle zpěníme cibuli a přidáme kmín a česnek s mrkví. Po krátkém orestování přidáme maso a hořčici. Mícháme a oddělujeme maso od sebe na kousky.Přimícháme houby a trochu nálevu z hub. Maso osolíme, opepříme a dusíme cca 15-20 minut. Přihodíme zelí a dusíme už jen cca 5-7 minut. Před koncem maso dochutíme špetkou chilli, bylinkami případně solí a pepřem. Podáváme s chlebem, nebo do masa můžeme přidat uvařenou rýži nebo těstoviny.
Komentáře
Celkem 0 komentářů