Recepty z rájePřes 1000 receptů

Mleté maso se zakysanou smetanou

Publikováno 10.01.2019 v 11:22 v kategorii Mleté maso, přečteno: 25x

Ingredience: Náplň:150 g zakysaná smetana, 200 - 300 g tvrdý sýr, podle chuti sůl, mletý černý pepř, bylinky, podle potřeby máslo, voda na podlití

Směs: 3 stroužky česnek, 1 - 2 lžiček mletá sladká paprika, 1 lžička mletá pálivá paprika, 1 ks cibule, 2 ks vejce, 800 g míchané mleté maso

Postup:Mleté maso si dáme do velké mísy, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, mletou sladkou papriku, mletou pikantní papriku a nasekané bylinky (petrželku, pažitku). Do směsi přidáme najemno nakrájenou středně velkou cibuli, vejce, trochu vody a vše dobře promícháme. Masovou směs dáme do lednice alespoň na hodinu odpočinout. V menší misce si smícháme zakysanou smetanu se strouhaným sýrem (gouda, eidam) a nasekanou pažitkou. Z masa si uděláme stejnoměrné vysoké placky, které vkládáme na plech s pečícím papírem. Do placek uděláme důlek, do kterého klademe ochucenou zakysanou smetanu. Podlijeme vodou, přidáme kousek másla a zakryjeme alobalem. Mleté maso se zakysanou smetanou pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 45 minut, během pečení hlídáme hladinku vody. Poté teplotu stáhneme na 150 °C a pečeme dalších 30 - 35 minut.Mleté maso se zakysanou smetanou podáváme s vařenými brambory, hranolky, ale dobré jsou i pečené brambory jako příloha.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?