Mleté maso zapečené s bramborem a paprikovou smetanou
Publikováno 15.06.2018 v 09:17 v kategorii Mleté maso, přečteno: 32x
Suroviny: 750 g brambor, 1 kg mletého masa, 3 středně velké cibule, 4 stroužky česneku, 300 g plnotučné hořčice, 150 g sýra, 400 ml smetany, 2 vejce, grilovací koření, mletá paprika (čajová lžička), sůl, pepř
Postup: Omyté neoloupané brambory nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky a vložíme v jedné vrstvě do zapékací mísy. Osolíme, opepříme a zakryjeme polovinou dávky cibule nakrájené na půl kolečka. Přidáme mleté maso, které posypeme grilovacím kořením a přidáme na kolečka nakrájený česnek. Následně potřeme hořčicí. Přidáme druhou dávku cibule a zakryjeme bramborami asi ve dvou až třech vrstvách. Ve smetaně rozšleháme vejce, přidáme mletou papriku, sůl a pepř a vlijeme do mísy. Pečeme v předehřáté troubě na asi 170°C. Před koncem pečení poklademe sýr a dopečeme.
Poznámka: Použil jsem nové brambory a sýr ementálského typu, ale záleží jen na vás. Před tím maso a cibuli osmahnout na pánvičce
Komentáře
Celkem 0 komentářů