Mleté na smetaně se zeleninou
Publikováno 05.11.2019 v 13:47 v kategorii Mleté maso, přečteno: 35x
Suroviny: 500 g nahrubo namletého masa, 2 mrkve, 1 cibule, půlka pórku, 1 rajče, 4 žampiony
Dále: 1 lžička kurkumy, 1 lžička kari koření, sůl, pepř, 1 lžička worcesterové omáčky, 1 lžička sušeného česneku, smetana 33%, 1 lžíce kečupu, 2 špetky sušené bazalky
Postup: Do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibuli a lehce osmahneme, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev. Promícháme a necháme opékat. Dále přidáme maso, rajče nakrájené na kostičky, pórek nakrájený na kolečka a žampiony nakrájené na malé kostičky. Vše promícháme a necháme chvíli vařit. Dále přidáme koření zamícháme. Nakonec přidáme smetanu a lžící kečupu, celé vše promícháme a necháme ještě chvíli dělat. Když se to bude zdát řidší, můžeme lehce zahustit mouku s vodou, pokud to bude husté, přidáme trošku vody, opět zamícháme. Nakonec posypeme jarní cibulkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů