Moštová bábovka
Publikováno 14.03.2019 v 11:32 v kategorii Bábovky, přečteno: 37x
Ingredience: 300 g polohrubé mouky, 250 ml jablečného moštu, strouhaná kůra z 1 citronu, 1 jablko, 1 lžička skořice, 3 vejce, 100 g másla, 1 kypřicí prášek do pečiva, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr
Postup: Formu na bábovku vymažte a vysypte hrubou moukou. V míse smíchejte mouku, citronovou kůru, skořici, cukr, vanilkový cukr a jablko nastrouhané na hrubém struhadle. V druhé nádobě vyšlehejte vejce a vmíchejte k nim mošt a rozpuštěné máslo. Spojte obě části a vypracujte z nich hladké těsto. To vlijte do formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud bábovka není hotová.
Komentáře
Celkem 0 komentářů