Mousse z bílé čokolády s omáčkou ze zahradního ovoce
Publikováno 19.06.2018 v 11:33 v kategorii Moučníky, přečteno: 21x
Suroviny: bílá čokoláda 250 g, změklé máslo 60 g, smetana ke šlehání 400 ml
Na omáčku: čerstvé nebo mražené zahradní ovoce 300 g, voda 100 ml, cukr 100 g, citronová šťáva 15 ml, kukuřičný škrob 5 g, vanilková esence 5 ml
Postup: Rozpusťte čokoládu s máslem nad vodní lázní. Šlehačku vyšlehejte dotuha a opatrně ji vmíchejte do čokoládové směsi. Pěnu přendejte do hezkých skleniček a v lednici chlaďte 2–3 hodiny.
Omáčka: V kastrolku rozehřejte ovoce, vodu, cukr a citronovou šťávu na střední teplotě, dokud se cukr úplně nerozpustí. V malé misce smíchejte škrob se 2 lžícemi ovocné směsi a poté vyšlehejte se zbylým ovocem. Na mírném ohni nechte povařit asi 5 minut, dokud omáčka trochu nezhoustne. Sundejte z plotny, vmíchejte vanilkovou esenci a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Nechte vychladit v lednici. Podávání: Pokropte každou misku čokoládové pěny jednou nebo dvěma lžícemi omáčky a ozdobte čerstvým ovocem, které jste si nechali stranou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů