Mozzarella v anglické slanině
Publikováno 29.06.2018 v 11:24 v kategorii Ostatní, přečteno: 38x
Ingredience:4 mozzarelly, špetka soli, 8 plátků anglické slaniny, 12 stonků oloupaného chřestu, 1 lžička cukru, trocha nadrceného pepře, 250 g cherry rajčátek, 1 svazeček rukoly, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžíce octa balsamico
Postup:Mozzarellu rozkrojíme na polovinu a každý kousek obalíme plátkem slaniny. Chřest vhodíme do vařící osolené vody s trochou cukru a minutu povaříme. Vyjmeme ho a vložíme na 10 vteřin do ledové vody. Vyndáme a necháme okapat.Chřest grilujeme z každé strany přibližně 1 minutu, překrojíme ho na poloviny a necháme zchladnout. Mozzarellu grilujeme zprudka necelou půlminutu z každé strany, jakmile se začne roztékat, ihned ji sundáme. Můžeme si pomoci tím, že ji na gril položíme v mističce z alobalu. Hotový sýr dáme na talíř, opepříme, přidáme chřest, pokrájená rajčátka, očištěnou rukolu a přelijeme olejem smíchaným s octem. Podáváme nejlépe s opečenou ciabattou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů