Mramorová roláda
Publikováno 03.07.2018 v 14:20 v kategorii Rolády, přečteno: 54x
Ingredience: Tmavé těsto: 250 g BeBe sušenek, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 150g moučkového cukru, 2 lžíce mléka, strouhaný kokos na posypání
Na náplň: 100g moučkového cukru, 100g strouhaného kokosu, 100g másla
Postup:Tmavé těsto: Nastrouháme sušenky, přidáme kakao, rum, moučkový cukr, mléko a vypracujeme vláčné těsto. Těsto dáme na chvíli vychladit do ledničky.
Náplň: Z cukru moučky, strouhaného kokosu a másla utřeme tužší hmotu. Připravíme si potravinovou fólii, kterou posypeme strouhaným kokosem. Na potravinovou fólii pak doprostřed položíme tmavé těsto. Překryjeme ho potravinovou fólii i shora a rozválíme válečkem. Vrchní potravinovou fólii pak opatrně sejmeme. Na rozválené tmavé těsto rozprostřeme světlou náplň a pomoci zvedání spodní fólie opatrně rolujeme. Poté zabalíme do alobalu a necháme přes noc ztuhnout v ledničce. Před podáváním nakrájíme na plátky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů