Mrkvový dort se smetanovým krémem
Publikováno 03.01.2019 v 15:11 v kategorii Dorty, přečteno: 30x
Ingredience: Korpus:4 ks vejce,2 hrnek cukr (třtinový),2 lžičky sirup (javorový),2 hrnky mouka (polohrubá),2 lžičky jedlá soda,2 lžičky kypřicího prášek do pečiva,1/2 lžička sůl,2 lžičky skořice (mletá),1 a 1/4 hrnek olej (rostlinný),3 hrnek mrkev (nahrubo nastrouhané 8 až 10 kusů),1 hrnek ořechy(nasekané vlašské + na boky dortu)
Krém: 500 g sýry (čerstvý smetanový např. lučina, philadelphia...), 1 hrnek cukr (moučkový), 1 lžička sirup (javorový), šťáva z 1 citronu, 2 lžíce máslo
Postup:Ve větší míse smícháme všechny suroviny uvedené na přípravu korpusu. Poté nalijeme do vymazané formy na koláč a upečeme. Necháme důkladně vychladnout a poté rozřízneme podélně napůl.Ze sýru, cukru, sirupu, másla a šťávy z citronu vyšleháme hladký krém.Dort potřeme a spojíme dvě části k sobě. Zbylým krémem potřeme boky a vrch dortu. Můžeme posypat ořechy a poté necháme důkladně ztuhnout v lednici.
Komentáře
Celkem 0 komentářů