Recepty z rájePřes 1000 receptů

Nasi goreng

Publikováno 25.09.2018 v 09:48 v kategorii Kuřecí, přečteno: 8x

Ingredience: 400 g uvařené rýže (nejlepší je jasmínová, uvařená den předem), 120 g kuřecích prsou, 3 vejce, 1 lžíci čerstvě nastrouhaného zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 velkou červenou cibuli, 2 jarní cibulky, lžíci chilli směsi, 1 lžíci sladké sójové omáčky, 1 lžíci ústřicové omáčky, 1 lžíci slunečnicového oleje, čerstvý koriandr na dozdobení, sůl, čerstvě mletý pepř k dochucení

Postup:V pánvi (ideální je wok) si rozehřejte olej a osmažte na něm na kousky nakrájené kuřecí maso. Po usmažení si jej odložte do mističky. Později jej přihodíte k rýži.Do rozpálené pánve přilijte trošku oleje a vlijte do něj dvě rozšlehaná vejce. Za rychlého míchání je roztrhejte na co nejmenší kousky a odložte stranou. Znovu přilijte olej a nechte na něm restovat najemno nakrájenou cibuli, po chvíli můžete přihodit i jednu nasekanou jarní cibulku, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Nechte směs rozvonět a přidejte lžíci chilli směsi (milovníci ostrých chutí mohou dát lžíce dvě). Do vzniklé směsi vsypte vychladlou rýži, připravené kuřecí maso, smažená vejce, sladkou sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a řádně promíchejte. Na závěr přidejte zbytek nakrájené jarní cibulky, sůl, pepř a na ozdobu čerstvý koriandr. Výsledná směs by neměla být vysušená, spíše mazlavá.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?