Nebeské vejce
Publikováno 15.06.2018 v 10:47 v kategorii Bez masa, přečteno: 50x
Suroviny: vejce 1 ks, špetka soli, strouhaný parmazán 1 lžíce, čerstvě namletý pepř, olej 1 lžička, tousty a salátové listy k podávání
Postup: Rozklepněte vejce a oddělte žloutek od bílku. Bílek našlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Na plech vymazaný trochou oleje naneste hromádku sněhu, uprostřed udělejte lžící důlek, posypte polovinou parmazánu a dejte zapéct do trouby na 180 °C. Vejce si tam pobude asi 3 minuty, sníh by měl lehce ztuhnout. Poté dejte do důlku žloutek a plech vraťte do trouby na další 2 minuty. Žloutek by měl zůstat tekutý a parmazán by měl jen lehce zezlátnout. Vejce dochuťte pepřem a solí a podávejte s opečenými tousty a salátovými listy.
Komentáře
Celkem 0 komentářů