Recepty z rájePřes 1000 receptů

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

Publikováno 12.02.2019 v 11:29 v kategorii Kuřecí, přečteno: 662x

Suroviny: 4 plátky kuřecích prsou, 45 g mleté sladké papriky, 500 ml mléka, 280 ml smetany ke šlehání, 200 ml vývaru, nadrobno nakrájenou bílou cibuli, rostlinný olej na restování, hladkou mouku na zaprášení, oříšek másla, sůl a čerstvě namletý pepř

Postup: Omytá kuřecí prsíčka nejprve osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Restujeme je zvolna rovnoměrně po každé straně na rozpáleném oleji. Dozlatova osmahlé je odložíme stranou. Do pánve přidáme kostičky cibulky a restujeme je dozlatova. Nyní vše zaprášíme sladkou paprikou, ještě chvilku opražíme a poté už základ zchladíme mlékem a vývarem. Maso přesuneme zpět do hrnce a dusíme doměkka. Prsíčka musí být křehká tak, že se budou na jazyku rozpadat. Samotnou omáčku zahustíme bílou jíškou a povaříme 30 minut. Dochutíme ji solí a pepřem. Aby byla sametově hladká, přidáme do ní smetanu a oříšek másla a vše precizně rozmixujeme tyčovým mixérem. Hotovou krémovou omáčku přecedíme. Servírujeme na připravená kuřecí prsa a neseme na stůl!

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?