Nejlepší kuřecí polévka
Publikováno 03.01.2019 v 15:12 v kategorii Polévky, přečteno: 27x
Suroviny:olivový nebo avokádový olej 1 lžíce,česnek, rozdrcený 6 stroužků, cibule nakrájená na kostičky 1 ks, velké mrkve, nakrájené na plátky 2 ks,řapíkatý celer, nakrájený na plátky 2 řapíky,čerstvě nastrouhaný zázvor 1 lžíce, mletá kurkuma 1 lžička, domácí vývar 1,6 litru, kuřecí maso (prsa) 500 g,čerstvý rozmarýn, nasekaný 1 lžička, čerstvý tymián, nasekaný 1 lžička, drobné těstoviny (izraelský kuskus, tarhoňa nebo fregola, případně bulgur) 200 g, mražený hrášek 200 g,sůl a čerstvě namletý pepř
Postup:Velký hrnec postavte na středně vysoký příkon a vlijte do něj olej. Jakmile se rozehřeje, přidejte česnek, cibuli, mrkev a celer a několik minut je smažte, až začnou průsvitnět.Pak přidejte zázvor a kurkumu. Nechte 30 vteřin smažit, aby se rozvoněly, vlijte vývar, přidejte maso, rozmarýn, tymián, sůl a pepř. Uveďte do varu, dobře promíchejte a bez pokličky vařte 20 až 30 minut.Zhruba v půlce varu přisypte do polévky těstoviny. Až bude maso měkké, vyndejte ho na prkýnko a rozdělte na vlákna. Vraťte do polévky, vmíchejte hrášek, podle potřeby osolte a opepřete a povařte 5 minut. Podávejte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů