Nejlepší švédské kuličky se smetanovou omáčkou
Publikováno 14.09.2018 v 09:23 v kategorii Mleté maso, přečteno: 37x
Suroviny:mleté maso 500 g,strouhanka (nejlépe z den starého pečiva, ne úplně suchá) 1 hrst,hladkolistá petržel, nasekaná 1 lžíce,mleté nové koření 1/4 lžičky,mletý muškátový oříšek 1/4 lžičky,nadrobno nakrájená cibule 1 hrst,sušený granulovaný česnek 1/2 lžičky,vejce 1 ks,olivový olej 1 lžíce
Omáčka: máslo 5 lžic, hladká mouka 3 lžíce, vývar 500 ml, smetana ke šlehání (33 % tuku) 250 ml, worchesterová omáčka 1 lžíce, dijonská hořčice 1 lžička, sůl a čerstvě namletý pepř
Postup:V míse promíchejte maso, strouhanku, petržel, koření, cibuli, česnek, vejce a sůl a pepř podle chuti. Dobře propracujte. Ze směsi vytvarujte 12 velkých nebo 20 malých kuliček. Ve velké pánvi rozehřejte olej a přidejte 1 lžíci másla. Kuličky osmažte ze všech stran dozlatova. Přesuňte je do misky a přikryjte alobalem. Do pánve přidejte zbylé máslo, zaprašte mukou, osmažte, až jíška zhnědne. Pomalu vmíchejte vývar a smetanu. Dochuťte worchesterem a hořčicí, uveďte do varu a povařte, až omáčka zhoustne. Podle chuti ji osolte a opepřete. Do omáčky vložte kuličky a společně prohřejte asi 1 až 2 minuty. Podávejte s nudlemi nebo s rýží.
Komentáře
Celkem 0 komentářů