Nejšťavnatější kuřecí prsa
Publikováno 12.06.2018 v 10:13 v kategorii Kuřecí, přečteno: 18x
Ingredience:400 g kuřecích prsou, 100 g slaniny, pár lístků čerstvé bazalky, 2 až 3 polévkové lžíce olivového oleje, 100 ml suchého bílého vína, 2 stroužky česneku, italská směs bylinek podle chuti
Postup:Kuřecí prsa nakrájejte na menší, stejně hrubé kousky. Následně je do všech stran opepřete nebo přidejte směs italských bylinek. Takto připravené kuřecí kousky položte na konec dlouhého kusu slaniny. Na maso položte list bazalky a následně srolujte do slaniny.Na pánev přidejte olivový olej a česnek, který nožem rozmačkat. Smažte ho asi jen minutu, aby ochutit olej a pak ho z pánve odstraňte. Připravené kuřecí rolky osmažte na oleji z každé strany, dokud nebude slanina křupavá a jemně připečení. Tehdy přilijte suché bílé víno a na mírném plameni nechte rolky, dokud se víno neodpaří. Kuřecí rolky jsou hotové, můžete je podávat jako chuťovky se salátem nebo hlavní jídlo s přílohou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů