Neodolatelná čočková pochoutka
Publikováno 15.06.2018 v 10:46 v kategorii Luštěniny, přečteno: 24x
Suroviny: extra panenský olivový olej 2 lžíce, pancetta, najemno nakrájená 100 g, cibule, nakrájená na kostičky 1 ks, česnek jemně nasekaný 2 stroužky, řapíkatý celer, nakrájený na plátky 1 řapík, bobkový list 1 ks, dlouhé červené chilli papričky, zbavené semínek a najemno nakrájené 2 ks, drobnozrnná čočka Puy nebo drobná zelená čočka 210 g, zeleninový vývar 750 ml, hladkolistá petržel, nasekaná 2 hrsti, čerstvý kozí sýr k servírování (nemusí být)
Postup: Rozehřejte při střední teplotě olivový olej v hrnci se silným dnem. Přidejte pancettu a opékejte 2 minuty, než přidáte cibuli a česnek. Opékejte dalších 5 minut nebo dokud cibule nezměkne a nezezlátne. Přidejte celer, bobkový list, chilli papričky a čočku a míchejte 1 minutu. Poté přilijte vývar. Přiveďte celý obsah k varu, stáhněte teplotu a pozvolna vařte nezakryté 30 minut, nebo dokud nebude čočka měkká. Do hotové čočky vmíchejte nakrájenou petržel. Pokud máte rádi kozí sýr, dejte malou lžičku navrch každé porce nebo ho po čočce rozdrobte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů