Neodolatelný jablkový cheesecake
Publikováno 25.06.2018 v 10:57 v kategorii Cheesecaky, přečteno: 41x
Ingredience: Korpus z ovesných vloček: ¼ hrníčku hnědého cukru, hrníček drcených sušenek, ¾ šálku ovesných vloček,½ hrníčku roztopeného másla
Cheesecake: Mascarpone, 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu, 1/4 hrníčku hnědého cukru, 1/4 hrníčku bílého cukru, 1/8 čajové lžičky zázvoru, 2 čajové lžičky vanilkového extraktu, 1/2 čajová lžička skořice
Jablkový křupavý topping: 1/4 hrníčku hladké mouky, 1/4 hrníčku ovesných vloček, 1/4 hrníčku hnědého cukru, 1/2 čajové lžičky skořice, 2 polévkové lžíce kokosového oleje, 2 větší jablka, oloupané a nakrájené na plátky
Postup: Předehřejeme si troubu na 175 stupňů.V míse rozmícháme ingredience na korpus a to ovesné vločky, máslo, rozdrcené sušenky a hnědý cukr.Těsto vylijeme do formy na dort.Pečeme 5 minut.Mezitím do jiné mísy smícháme mascarpone, hnědý cukr, bílý cukr, skořici, zázvor, kukuřičný škrob a vanilku. Použijeme elektrický mixér, ať se všechny ingredience dobře spojí. Nalijeme na korpus. Nakrájené jablka s jablkovým křupavým toppingem pokládáme na cheesecake. Vložíme opět do trouby na 40 až 50 minut.Necháme vychladnout.
Komentáře
Celkem 0 komentářů