Nepečený koláč s mascarpone a broskvemi
Publikováno 19.06.2018 v 11:20 v kategorii Koláče, přečteno: 28x
Ingredience: Korpus: 200 g čokolády, 60 g másla, 20 ks dětských piškotů, 25 g burizonů
Náplň: 250 g mascarpone, 150 ml smetany ke šlehání, dle chuti cukr moučka, 25 g práškové želatiny, 2 celé broskve + 1 na ozdobu
Postup: Čokoládu nalámeme na čtverečky, máslo nakrájíme na plátky a obojí společně necháme zcela rozpustit ve vodní lázni. Mezitím vložíme piškoty do sáčku a rozdrtíme je, například válečkem na těsto. Do teplé čokoládové směsi vmícháme piškoty a burizony. Dobře propracujeme a ihned hmotu rozprostřeme do koláčové formy. Dáme do lednice přibližně na 2 hodiny zpevnit. Připravíme si náplň. Dvě broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na drobné kostičky. Jednu nakrájíme na plátky a dáme stranou na ozdobu. Mascarpone vyšleháme se smetanou do pěny a podle chuti dosladíme. Podle návodu na obale přidáme želatinu, dobře promícháme a přisypeme pokrájené broskve. Krém navrstvíme na čokoládový korpus a vložíme ztuhnout do lednice na další 2 hodiny. Řezy na talíři ozdobíme plátkem broskve a lístkem máty.
Komentáře
Celkem 0 komentářů