Recepty z rájePřes 1000 receptů

Nepečený koláč s mascarpone a broskvemi

Publikováno 19.06.2018 v 11:20 v kategorii Koláče, přečteno: 28x

Ingredience: Korpus: 200 g čokolády, 60 g másla, 20 ks dětských piškotů, 25 g burizonů

Náplň: 250 g mascarpone, 150 ml smetany ke šlehání, dle chuti cukr moučka, 25 g práškové želatiny, 2 celé broskve + 1 na ozdobu

Postup: Čokoládu nalámeme na čtverečky, máslo nakrájíme na plátky a obojí společně necháme zcela rozpustit ve vodní lázni. Mezitím vložíme piškoty do sáčku a rozdrtíme je, například válečkem na těsto. Do teplé čokoládové směsi vmícháme piškoty a burizony. Dobře propracujeme a ihned hmotu rozprostřeme do koláčové formy. Dáme do lednice přibližně na 2 hodiny zpevnit. Připravíme si náplň. Dvě broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na drobné kostičky. Jednu nakrájíme na plátky a dáme stranou na ozdobu. Mascarpone vyšleháme se smetanou do pěny a podle chuti dosladíme. Podle návodu na obale přidáme želatinu, dobře promícháme a přisypeme pokrájené broskve. Krém navrstvíme na čokoládový korpus a vložíme ztuhnout do lednice na další 2 hodiny. Řezy na talíři ozdobíme plátkem broskve a lístkem máty.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?