NETRADIČNÍ SPAGHETTI S ČERVENOU ČOČKOU
Publikováno 11.06.2018 v 14:45 v kategorii Těstoviny, přečteno: 25x
Suroviny: 250 g červené čočky, olivový olej, 2 mrkve, 2 řapíkaté celery, 1 cibule, 2 papriky - žlutá, zelená, 4 stroužky česneku, ½ lžičky tymiánu, 1 lžička oregana, 4 lžíce rajčatového protlaku, 100 ml červeného vína, 1 konzerva sekaných rajčat, 500 ml hovězího vývaru, 800 g těstovin Spaghetti, nastrouhaný parmazán na posypání
Postup: Nejprve uvaříte červenou čočku. Následně na rozpáleném oleji osmažíte cibulku, na kolečka nakrájenou mrkev, celer i kousky papriky. Poté přidáte česnek, tymián a oregano. Vše restujete do jemného změknutí. Vmícháte protlak a půl deci kvalitního červeného vína. Celé dobře povaříte. Přidáte rajčata, pepř a sůl, opět povaříte. Nakonec vmícháte předvařenou červenou čočku. Těstoviny podáváte přelité omáčkou a posypané strouhaným parmazánem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů