Novoroční čočka
Publikováno 15.06.2018 v 10:45 v kategorii Luštěniny, přečteno: 22x
Ingredience: 300 g čočky, olivový olej, 1 střední mrkev, kousek celeru, 2 cibule, sůl, mletý pepř, 3 bobkové listy, 2-3 lžíce octa, majoránka, česnek podle chuti (2-3 stroužky)
Postup:Přebranou čočku propláchneme a necháme přes noc zalitou vodou.Druhý den přidáme bobkový list a čočku uvaříme doměkka. Po uvaření čočky by v hrnci mělo zůstat jen malé množství vody. Na troše oleje osmahneme nakrájenou cibuli. Až začne zlátnout, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer a společně smažíme, až zelenina změkne. K měkké zelenině přidáme uvařenou čočku s malým množstvím vody, ve které se vařila (bez bobkových listů). Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, promícháme a chvíli společně povaříme. Před koncem vaření dochutíme solí a octem. Nakonec vmícháme podle chuti rozmačkaný česnek. Podáváme s plátkem uzeného masa nebo s volským okem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů