Novoroční hrstkovka
Publikováno 26.10.2018 v 07:35 v kategorii Polévky, přečteno: 24x
Ingredience: 1 hrst červené a černé čočky (namočené alespoň 2 hodiny), 1 hrst hrachu (namočeného alespoň 2 hodiny), 1 hrst fazolí (namočených přes noc), 2 lžíce sádla, 1 cibule (nakrájená nadrobno), 1,5 l vývaru z uzeného masa, 2 stroužky česneku (nasekané nahrubo), 1 lžíce hladké mouky, sůl, čerstvě mletý pepř, petržel a libeček na ozdobení
Postup: Předem namočené luštěniny dáme zvlášť vařit, každý druh do vlastního hrnce. Vařením zvlášť si ponechají svoji specifickou chuť, ale lze je vařit i společně. V hrnci osmahneme na 1 lžíci sádla cibulku, zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme uvařené luštěniny a povaříme zhruba 10 minut. Na pánvi připravíme světlou jíšku ze zbylého sádla a hladké mouky a zahustíme jí polévku. Přivedeme k varu, odstavíme a přidáme česnek. Nakonec opepříme a osolíme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů