Obrácené řízky zapečené v troubě s cibulí a sýrem
Publikováno 21.08.2018 v 11:07 v kategorii Vepřové, přečteno: 39x
Ingredience: 600-800 g vepřové kýty nebo krkovice, 150-200 g plátků tvrdého sýra,2-3 ks vejce,2 ks větší cibule, 2 ks velké stroužky česneku, 4 lžíce dijonské hořčice, 1 malá sklenička tatarské omáčky,tuk na smažení,strouhanka, sůl
Postup:Vepřovou kýtu nebo krkovičku nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, potřeme se solí utřeným česnekem a dijonskou hořčicí. Začneme je obalovat nejdříve ve strouhance a pak v rozšlehaných, mírně osolených vejcích, řízky ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme zvolna, po obou stranách, dozlatova. Usmažené maso klademe na plech vyložený pečícím papírem, až budou všechny plátky usmažené, potřeme je hojně tatarskou omáčkou, poklademe kolečky cibule a plátky tvrdého sýra. Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka (dopékáme tak 20-30 minut).
Komentáře
Celkem 0 komentářů