Omáčka z vařeného kuřecího
Publikováno 11.06.2018 v 09:51 v kategorii Omáčky, přečteno: 30x
Ingredience: 2 kuřecí čtvrtky, 1 bobkový list, trocha nového koření, trocha soli, olej podle potřeby, 1 cibule, 1 mrkev, 1 smetana, trocha hladké mouky, trocha solamylu, trocha octa
Postup: Maso dáme asi na půl hodiny vařit s bobkovým listem, novým kořením a solí. Potom je vyjmeme a necháme zchladnout. Maso obereme a nakrájíme na menší kousky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhanou mrkev, maso i smetanu a chvíli podusíme. Pak zaprášíme moukou, přilijeme vývar z masa a vaříme asi 15 minut. Podle hustoty přidáme ve vodě rozmíchanou škrobovou moučku a dochutíme octem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů